Raoul Wallenberg Enstitüsü- Boğaziçi Üniversitesi Yüksek Lisans Bursu

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Lund Üniversitesi Raoul Wallenberg Enstitüsü işbirliği ile bu yıl Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı’na kabul edilen adaylar arasından insan hakları çerçevesinde sosyal politika alanında bir araştırma önerisi bulunan bir kişiye iki yıl boyunca yüksek lisans bursu verilecektir.

Yüksek Lisans Programı’na başvurular 23 Mart – 15 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Programa başvuran adayların ayrıca burs başvurusu yapmalarına gerek yoktur. Burs alan aday Sosyal Politika Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından seçilecek ve Temmuz ayı içinde duyurulacaktır.

Burs miktarı 2100TL/ay olarak belirlenmiştir. Bursun iki yıl süreyle devamı akademik başarının sürdürülmesine bağlıdır.

Not: Hazırlık kontenjanı için başvuran adaylar burs için değerlendirilemezler.

 

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı Hakkında

Disiplinler arası bir sosyal bilimler programı olan Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı, öğrencilere yoksulluk ve toplumsal eşitsizlikler ile ilişkili olan sosyal ve ekonomik dinamikleri ve sosyal politikaları tarihsel ve karşılaştırmalı bir yaklaşımla incelemek için gereken yetileri kazandıracak kavramsal ve yöntemsel bir eğitim programı sunmaktadır. Programın dersleri hafta içi ve mesai saatleri içinde gerçekleştirilmektedir. Program yalnızca tezli öğrenci kabul etmektedir.

Sosyal Politika Yüksek Lisans Programı sosyal politikanın temel konularına ilişkin eleştirel bilgi üretme amacı ile 2004 yılında faaliyete geçen Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu’nun (SPF) oluşturduğu eğitim ve araştırma geleneğinin bir parçası olarak 2015 yılında kurulmuştur.

Program mezunlarını ilgili alanlarda doktora eğitimlerine devam etmelerini teşvik etmeyi ve kamu hizmetleri, uluslararası örgütler ve sivil toplum örgütlerinde çalışmak için gerekli becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Program Sekreterliği
T: 00 90 212 359 75 64
F: 00 90 212 287 17 28
E-mail: socpol@boun.edu.tr